A+ A A-

Stručni skup - RETINA DAY 13. oktobra 2016.

Poštovane kolege,

Udruženje oftalmologa RS povodom obilježavanja Svjetskog dana vida 13. oktobra 2016. priprema stručni skup pod nazivom PREVENCIJA SLABOVIDOSTI UZROKOVANE RETINALNIM VASKULARNIM OBOLJENJIMA.

Skupu će prisustvovati predstavnici Ministarstva zdravlja, predstavnici Fonda za zdravstveno osiguranje RS, oftalmolozi iz Republike Srpske i regiona, sa ciljem uspostavljanja savremenog protokola liječenja bolesti retine.

Na ovom skupu je planirana promocija terapijskih i dijagnostickih vodiča za senilnu degeneraciju makule i okluzivne bolesti retinalnih vena u RS, promocija izvještaja o liječenju dijabetičkog edema makule i senilne degeneracije makule za centralnu i istocnu Evropu, prezentacija programa za registraciju podataka o intravitrealnoj terapiji u lijecenju vaskularnih oboljenja retine uz saradnju sa fondacijom Fight Retinal Blindness, promocija edukativnog materijala Američke akademije oftalmologa za pacijente na srpskom jeziku, promocija Udruzenja pacijenata oboljelih od retinalnih vaskularnih oboljenja bolesti i druge značajne aktivnosti.

O svim detaljima, kao i mjestu održavanja ovog skupa ćemo Vas obavijestiti u septembru 2016.


S poštovanjem
Predsjednik Udruženja oftalmologa Republike Srpske
Prof. dr Milka Mavija


Copyright © 2015 Udruženje oftalmologa Republike Srpske