A+ A A-

Kontinuirana edukacija: Napredna škola ultrazvuka i ultrazvučna biomikroskopija u oftalmologiji

Poštovane kolege,
Udruženje oftalmologa Republike Srpske organizuje kontinuiranu edukaciju pod nazivom Napredna škola ultrazvuka i ultrazvučna biomikroskopija u oftalmologiji.

Ova dvodnevna kontinuirana edukacija će se održati 11. i 12. februara 2022. godine na Klinici za očne bolesti UKC RS, ulica 12 beba bb, Banjaluka.

Moderator ove edukacije je prof. dr Milka Mavija, a renomirani predavači koji se godinama bave ultrazvučnom dijagnostikom u oftalmologiji potiču iz KCS Beograd: prof. dr Ivan Stefanović, prim. dr Smiljka Đurić i doc dr Bojana Dačić- Krnjaja.

Program edukacije Napredna škola ultrazvuka i ultrazvučna biomikroskopija u oftalmologiji:
 • 1. Današnje mogućnosti ultrazvučne dijagnostike u oftalmologiji, prof. dr Milka Mavija;
 • 2. Ultrazvučni nalaz kod intrabulbarnih tumora, prim. dr Smiljka Đurić;
 • 3. Ultrazvučna dijagnostika u pripremi za vitrektomiju, prof. dr Ivan Stefanović;
 • 4. Ultrazvučna biomikroskopija, doc dr Bojana Dačić- Krnjaja.

  • Po završetku teoretskog dijela ovog kursa biće održana praktična edukacija koja će obuhvatati kliničke slučajeve sa prikazima pacijenata koji zahtijevaju ekspertsku evaluaciju i dijagnostiku oftalmoloških oboljenja ultrazvukom i ultrazvučnom biomikroskopijom.

   Na kraju teoretske i praktične edukacije Napredne škole ultrazvuka i ultrazvučne biomikroskopije u oftalmologiji svi polaznici kursa će pristupiti provjeri znanja u vidu pismenog testa sa praktičnim ispitom na odabranim slučajevima. Polaznici kursa koji postignu uspjeh na navedenoj provjeri znanja stiču uslov za izdavanje odgovarajućeg sertifikata iz ove oblasti kontinuirane edukacije.

   Članovi Udruženja oftalmologa Republike Srpske koji redovno izmiruju svoje obaveze prema Udruženju ne plaćaju kotizaciju. Kotizacija za sve ostale učesnike ovog kursa je 500 KM i uplaćuje se na žiro račun Udruženja oftalmologa Republike Srpske, otvorenom kod NLB Banke a.d. Banjaluka, broj računa: 562-099-81033273-38.

   U toku je akreditacija i sertifikacija ovog kursa od strane Savjeta za zdravlje Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS i Centra za specijalističke studije i kontinuiranu medicinsku edukaciju Medicinskog faklulteta Univerziteta u Banjaluci.

   Broj učesnika je ograničen na 30 polaznika. Prednost u prijavljivanju imaju kolege, specijalisti oftalmolozi koji u svakodnevnom radu već primjenjuju ultrazvučnu dijagnostiku oboljenja oka.

   Prijave polaznika za kurs Napredna škola ultrazvuka i ultrazvučne biomikroskopije u oftalmologiji se dostavljaju na e- mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

   Prijave obavezno sadrže ime i prezime učesnika, stručno i akademsko zvanje, kontakt telefon, e- mail adresu učesnika, naziv institucije u kojoj je učesnik stalno zaposlen, godine radnog iskustva, datum polaganja specijalističkog ispita.

   Svi učesnici ove kontinuirane edukacije se moraju obavezno pridržavati propisanih mjera epidemiološke zaštite tokom COVID pandemije i za prisustvovanje kursu moraju imati potvrdu o vakcinaciji ili o prebolovanoj COVID infekciji, koja nije starija od 6 mjeseci ili brzi antigenski test na COVID koji nije stariji od 24 sata.

   Dodatne informacije o kontinuiranoj edukaciji u oftalmologiji možete pronaći na na našem sajtu http://oftalmolozi.rs.ba/.

   Vama i Vašim porodicama želim srećne nastupajuće praznike sa željom za ostvarivanje svakog ličnog i profesionalnog uspjeha, a prije svega postizanje i očuvanje dobrog zdravlja u Novoj 2022. godini.


   Banjaluka, 23.12.2021.


   S poštovanjem,
   Predsjednica Udruženja oftalmologa Republike Srpske
   Prof. Dr Milka Mavija                      


Datum poslednje izmene: ponedeljak, 17 januar 2022 22:23

Pogodaka: 2079

Kontinuirana edukacija

Udruženje oftalmologa Republike Srpske je do sada uspješno organizovalo tri kongresa sa međunarodnim učešćem, te brojne akreditovane edukacije, predavanja i radionice za kontinuiranu medicinsku edukaciju sa predavačima iz zemlje i regiona.

Izdvajamo:
Škola ultrazvuka u oftalmologiji na Klinici za očne bolesti UKC RS 24-25. maj 2014.
          Predavači: Prof. Dr Ivan Stefanović, Prim. Dr Smiljka Đurić, Mr sc. dr Bojana Dačić
Škola ultrazvuka u oftalmologiji na Klinici za očne bolesti UKC RS 27-28. oktobar 2017.
          Predavači: Prof. Dr Ivan Stefanović, Prim. Dr Smiljka Đurić, Mr sc. dr Bojana Dačić
Kurs intravitrealne aplikacije lijekova sa predavanjima i wet labom na Klinici za očne bolesti UKC RS - 02. septembar 2016.
          Predavači: Prof. dr Milka Mavija, dr Saša Smoljanović Skočić, dr Miljana Tepić Popović

Udruženje oftalmologa Republike Srpske je obezbijedilo neophodnu literaturu za pripremu specijalističkog ispita iz oftalmologije koja između ostalog obuhvata i cjelokupan edukativni komplet izdanja Američke akademije oftalmologa AAO Basic and Clinical Science Course.

Publicistička djelatnost Udruženja oftalmologa Republike Srpske obuhvata zbornike sažetaka i/ili radova sa odgovarajućeg kongresa, koji su katalogizovani u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske, kao i praktične vodiče za dijagnostiku i liječenje okluzivnih bolesti krvnih sudova retine i senilne degeneracije makule.
[ PUBLIKACIJE ]Datum poslednje izmene: subota, 25 januar 2020 22:56

Pogodaka: 2676

Prethodni kongresi

Udruženje oftalmologa Republike Srpske je do sada organizovalo tri uspješna kongresa oftalmologa sa međunarodnim učešćem, a svaki od ovih kongresa je okupio preko 300 oftalmologa iz zemlje i regiona. Ovim kongresima su prisustvovali svi predsjednici udruženja oftalmologa i svi šefovi katedri za oftalmologiju medicinskih fakulteta u regionu.


Prvi kongres oftalmologa BiH sa međunarodnim učešćem je održan u Tuzli 14-17. novembra 2009.godine. u organizaciji Udruženja oftalmologa federacije BiH. Predsjednik Organizacionog odbora kongresa je bio prof. dr Vahid Jusufović.


Drugi Kongres oftalmologa BiH sa međunarodnim učešćem održan je u Banjaluci 25-27. maja 2012. godine. Predsjednica Organizacionog odbora kongresa je bila Doc. Dr Milka Mavija.

Uspomene sa ovog kongresa možete vidjeti ovdje.

Sa ovog kongresa su štampane dvije publikacije koje možete preuzeti u pdf ovdje:
• Zbornik radova Drugog kongresa oftalmologa BiH sa međunarodnim učešćem
• Zbornik sažetaka Drugog kongresa oftalmologa BiH sa međunarodnim učešćem.


Prvi kongres oftalmologa Republike Srpske sa međunarodnim učešćem je održan u Bijeljini. 29-31.maja 2015. godine. Predsjednice organizacionog odbora su bile Prim. dr Danijela Đukin i Prof. dr Milka Mavija. Uspomene sa ovog kongresa možete vidjeti ovdje.

Zbornik sažetaka i radova Prvog kongresa oftalmologa Republike Srpske sa međunarodnim učešćem možete preuzeti ovdje.


Drugi kongres oftalmologa Republike Srpske sa međunarodnim učešćem je održan u Banjaluci 01-03. Juna 2017. godine. Predsjednica organizacionog odbora je bila Prof. dr Milka Mavija.

Uspomene sa ovog kongresa možete vidjeti ovdje.

Zbornik sažetaka i radova Drugog kongresa oftalmologa Republike Srpske sa međunarodnim učešćem možete vidjeti ovdje.


Treći kongres oftalmologa Republike Srpske i Bosne i Hercegovine sa međunarodnim učešćem održaće se u Banskom dvoru u Banjaluci 06-08. oktobra 2022. Vidimo se na kongresu. Dobro došli!
[ ZVANIČNA STRANICA KONGRESA ]     [ REGISTRACIJA UČESNIKA ]Datum poslednje izmene: nedelja, 17 april 2022 20:09

Pogodaka: 2717

Copyright © 2015 Udruženje oftalmologa Republike Srpske